Het mag dan winterstop zijn, maar de echte voetballiefhebbers zitten niet stil. De noppen zijn voor even ingeruild voor rubberen zolen, de kousen zijn wat verder afgezakt, maar het fanatisme is nog altijd even groot. Het is een week lang zaalvoetbalspektakel in Wouw nu de Rullens Futsal Cup na twee jaar afwezigheid is teruggekeerd.

 

In Wouw weten ze wel wanneer de Rullens Futsal Cup gehouden wordt”, doelt Yorben Bus op het publiek dat plaats heeft genomen op de banken langs het strijdtoneel. Bus is als linksback van Cluzona geen onbekend gezicht voor de voetballiefhebbers in Wouw. Dit jaar helpt hij vanuit TIC Sports met de organisatie van het jaarlijkse zaalvoetbalfeest in het eigen dorp.

Naast het gewone voetbal speel ik zelf ook in de zaal”, zegt Bus. ,,Niet in het eerste team, maar gewoon voor het plezier. De afwisseling is mooi, omdat je hier iets meer de technische oplossingen op kan zoeken. Tijdens de winterstop zijn veel clubs gesloten en er zijn dan veel spelers die toch niet stil willen zitten. Daar hebben we dit toernooi voor.”

Achtste Editie
In Wouw is het toernooi door de jaren heen een begrip op zich geworden en er wordt dan ook ieder jaar naar uit gekeken. Met name dit jaar kon de organisatie niet wachten tot de eerste week van het jaar. Na twee coronajaren is het eindelijk tijd voor de achtste editie, waar teams aan meedoen van de randstad tot aan België.

Voor de teams uit de regio is dit een mooie kans om zich met hen te meten. In de hoogste leeftijdscategorie, de onder 17, wisten Halsteren, Gastel en Seolto dan ook niet door te dringen tot de winnaarsronden, maar de spelers toonden zich strijdvaardig om nog een mooie ereplaats te bemachtigen.

 

Meer berichten

Rullens Futsal Cup bijna van start

Rullens Futsal Cup bijna van start

Over minder dan een maandje is eindelijk weer zo ver! De editie van 2023-2024 van de Rullens Futsal Cup gaat van start! De organisatie is al enorm blij en trots op haar deelnemersveld met 125 teams, maar zoekt nog steeds een aantal teams. Een aantal categorieën zitten...

Inschrijving editie ’23-24 vanaf 1 september geopend

Inschrijving editie ’23-24 vanaf 1 september geopend

Zet 1 september 2023 maar alvast in je agenda! De Rullens Futsal Cup, in samenwerking met TIC Toernooien keert terug op 30 december 2023 en van 2 t/m 7 januari 2024! Inschrijven voor het leukste zaalvoetbalvoetbaltoernooi van Nederland is vanaf 1 september mogelijk...

Programma editie 2023 bekend!

Programma editie 2023 bekend!

We zijn enorm trots dat zich voor de aankomende editie van de Rullens Futsal Cup weer 140 teams hebben aangemeld. Na twee corona-seizoenen, waardoor het toernooi tot twee keer toe geen doorgang kon vinden, is het deelnemersveld deze editie uitgebreider dan ooit. Het...