AMBASSADEURS

Max Tjaden

Bondscoach Nederlands Zaalvoetbalteam

“Jeugdzaalvoetbal voor jongens en meisjes is met een woord genieten, de onbevangenheid en vrijheid waarmee ze spelen is een groot goed. Dat moet vooral gestimuleerd worden vanaf de kant (coaches en supporters), laat spelers en speelsters vooral hun eigen keuzes maken. Stimuleren, enthousiasmeren en motiveren is wat hun verder helpt in hun ontwikkeling.

Op termijn willen wij ook stappen maken met deze leeftijdscategorieën, zowel bij de jongens als de meisjes, binnen de nationale teams van het zaalvoetballen. Zodat de beste spelers en speelsters met en tegen de beste spelers en speelsters van Nederland kunnen spelen. Tot die tijd moeten we vooral genieten van toernooien als de Rullens Futsal cup.

Ik wens alle spelers, speelsters, coaches, scheidsrechters, supporters heel veel zaalvoetbal plezier”.

Oualid Saadouni

Captain Nederlands Zaalvoetbalteam

“Ik vind de Rullens Futsal Cup een geweldig toernooi en stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers. In mijn tijd was er niet zo’n groot en tof toernooi waarbij spelers hun skills konden tonen aan de rest van Nederland. Ik juich jeugdzaalvoetbal echt toe”.

“Het zorgt er voor dat je een betere en completere speler wordt. Je leert alle facetten van het voetbal, op welke positie je ook speelt.
Hiermee bedoel ik dat je als aanvaller altijd moet mee verdedigen en absoluut niet kunt verzaken en als verdediger moet je mee doen met aanvallen zodat je als team kunt scoren. Dan heb ik het nog niet over de vele balcontacten, 1vs1 duels, kleine ruimtes en de velen omschakel momenten gehad”.

Ik wens iedereen heel veel succes.

Jamal El Ghannouti

Recordinternational Nederlands Zaalvoetbalteam

“Zaalvoetbal is enorm attractief, snel en gaaf om naar te kijken. Het is eerlijk gezegd veel leuker dan het veldvoetbal. Daarnaast is het erg goed voor de ontwikkeling van je techniek, balbeheersing en snel kunnen handelen in een kleine ruimte. Omdat je bij het zaalvoetballen 5vs5 speelt, heb je als speler meer balcontacten, ben je intensiever bezig en mag je geen moment verzaken. Dit zorgt ervoor dat je constant geconcentreerd en scherp moet zijn, want een wedstrijd kan binnen een minuut gekanteld zijn. Ik juich het dus alleen maar toe om op jonge leeftijd te starten met zaalvoetballen, dit levert jou als jeugdspeler in de toekomst meer voordelen op dan nadelen”.

Tot slot wil ik alle deelnemers, begeleiders en de organisatie ontzettend veel succes en plezier wensen.